Lapptäcke

Idéutveckling och design.

Jag fick iden från ett schackmönster men jag ville inte bara följa det så jag har sytt på en rosa stjärna på varje svart ruta. Jag har klippt ut 12×12 rutor i både svart och vitt tyg. Anledningen till att jag tog 12×12 i mått var för att jag skulle ha sömsmån för då blir rutorna 10×10 centimeter. Efter det har jag klippt ut stjärnor som jag fick en mall av på internet. Där efter så klippte jag ut lika många stjärnor i vliseline som jag sedan strök på stjärnorna. När jag sedan skulle sy på stjärnorna på de svarta rutorna så sydde jag på stjärnorna med en väldigt tät zigzag. Efter det så sydde jag ihop rutorna i långa rader som jag sedan sydde tillsammans då var det väldigt viktigt att söm låg mot söm. Där efter sydde jag på en svart ytterkant. Efter det så fyllde jag mitt täcke med syntetvadd för att min filt inte skulle vara tunn. Därefter sydde jag på ett svart bakstycke. Jag använde mig av vävt tyg.

Resultat

Jag blev väldigt nöjd med mitt täcke, jag gillar sättet som jag gjorde mönstret på. Sömmarna blev väldigt raka och jag tyckte det blev väldigt raka kanter. När jag skulle sy kaststygn på den sista biten av täcket så tyckte jag det blev bra. Det blev väldigt små kaststygn och det blev väldigt jämna mellanrum mellan varje stygn. Detta täcket som jag gjort har tagit över en hel termin att göra, då har jag även arbetat på detta täcket på stora delar av elevens val. Jag är glad att jag har lagt ner så mycket tid på detta täcket. Genom att jag har jobbat i min egna takt så har det blivit mer effektivt arbete.

Bild 2015-02-27 kl. 09.02 #2

En reaktion på “Lapptäcke

  1. Jag är också väldigt nöjd med ditt stjärntäcke! Riktigt bra jobbat och ett supersnyggt arbete!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *