Virka, virka, virkaaaa

liten söt kanin

Herr Kanin

Jag är då skaperskan bakom den här kaninen. Jag har inte kommit fram till något ordentligt namn, så än så länge heter den bara Herr Kanin….

Kaninen virkades i 3-4 nystan Ice bomullsgarn. Herr Kanin är virkad efter skriftligt mönster från Mia Bengtssons bok: Virka mina bästa amigurumis. Även om mönstret är klassificerat som ‘utmaning’ hade jag inga större problem. Delarna virkades var för sig, och syddes sedan ihop. Huvudet virkade jag först, sen kroppen, efter det två armar, två ben, och slutligen en svans. I öronen sydde jag först ett stygn på mitten för att se till att de inte veks upp. Sen fästes de på huvudet, som i sin tur fästes på kroppen. Armarna och benen var svårast att fästa. Jag ville nämligen få dom så rörliga som möjligt, samtidigt som de skulle sitta fast bra. Svansen var det sista som fästes och den var hyfsat enkel att fästa. Ögonen blev knappar som syddes fast med sytråd, för hand.

Jag är väldigt nöjd med resultatet. Färgvalet var enligt mig, perfekt! Birgitta hade mycket av det, och ingen använde det. Synd för dem – bra för mig! Valet till ögonen var också bra. Jag ville ha svarta knappar, inte för stora, inte för små, och dessa passade precis in! I övrigt är jag jätte-jättenöjd och har nu fortsatt med fler av Mias mönster. Bland annat ‘Plipp och Plopp’, två gulliga aliens. Kommer de kanske från Virkplaneten….?                                                                     //Klara Åk.6

En reaktion på “Virka, virka, virkaaaa

  1. Såååå fin! Imponerande så fint du klarar virkning! Roligt att du fortsätter att utveckla tekniken och din förmåga. Kan bli spännande framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *